Britanya Müslüman Konseyi’nin İngiltere parlamentosuna hazırladığı raporda, ülkede yaşayan Müslüman nüfusun 7 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde belirleyici rol oynayacağı belirtildi.

İngiltere’nin en büyük Müslüman kuruluşu Britanya Müslüman Konseyi (MCB), İngiltere parlamentosuna ülkede yaşayan Müslüman nüfusuyla ilgili bir rapor sundu. Sunulan rapora göre, ülkede son on yıl içinde Müslüman olarak büyüyen çocuk nüfusun 2 katına çıktığı ve bu sonucun eşi görülmemiş bir sosyal değişimin habercisi olduğu ifade edildi.

Raporda, İngiltere ve Galler’de okula giden her 12 çocuktan birinin Müslüman olduğu belirtiliyor. 2011 yılında yapılan son nüfus sayımına göre yapılan raporda, son on yıl içinde ülkedeki Müslüman nüfus, 1,1 milyon artış gösterdi. Ada’da bulunan mevcut Müslüman nüfusun yarısını 25, üçte birini ise 15 yaş altı kişiler oluşturuyor. Edinilen rakamların sonucu olarak da Britanya’da sosyal hayattan dış politikalara kadar ülkedeki her alanda büyük bir değişimin yaşanacağına işaret ediliyor. Özellikle, 7 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde Müslümanların belirleyici rol oynayacağı tahmin ediliyor.

2011’deki nüfus sayımına göre, İngiltere ve Galler’de toplam 2,7 milyon Müslüman yaşıyor. Kuzey İrlanda ve İskoçya bölgelerinde ise Müslüman nüfus 81 bin civarında.