Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez'in Gürcistan'a yaptığı ziyaret öncesi Kur'an Kursu kapısına domuz kafası asılması ülkedeki 1 milyonu aşkın müslümanı ayağa kaldırdı.

Gürcistan ile kimlikle geçiş yapacak kadar yakın ilişkiler içinde iken ülkede siyasi erki elinde tutan Gürcistan  Başpiskoposluğu'nun içinde olduğunu provokatif eylemlerin çoğaldığı gözleniyor.

Ülkenin Güney Batısındaki Samtshe-Cavaheti bölgesine bağlı Adigeni Belediyesi'nde bulunan Chela köyünde bir Caminin minaresinin yetkililer tarafından zorla sökülmesinin ardından Batum Kobuleti'de Kur'an Kursu binasının kapısına domuz kafası asıldı.

Mahalle sakinleri toplu halde yürüyüp, Kur'an Kursu'nun kapatılmaması halinde bunu din savaşına dönüştürecekleri söylediler. Mahalle sakinlerinde bir bayan, "Müslümanları mahallemize sokmayacağız.Burada ancak hristiyanlar yaşar. Domuz bizim ritüelimiz.Bu yüzden kapıya astık" diye konuştu. 

Lermontovi Sok.No:13 adresindeki Kur'an Kursu binasının mülkiyeti bir Türk iş adamına ait. Bölgede yaklaşık 5 bin Müslüman yaşıyor. 

Bu türlü prokatif haberleri yayınlamakla tanınan TV 25 kanalının teşvik ettiği bu tür prokatif eylemlere katılanları dakikalarca ekranda konuşturduğu dikkat çekiyor. Tamda Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez'in Tiflis'e yaptığı ziyaret öncesi gerçekleştirilen bu hareketin, Gürcistan derin güçlerinin Müslümanlara  bir mesajı olarak değerlendiriliyor. 

Gürcistan'daki Müslümanların sahip olduğu 50'ye yakın sivil toplum kuruluşu olayı protesto etmek için bir araya gelerek tepki göstermeye hazırlanıyor.