Aldi adlı Alman süpermarket zincirinin İngiltere çevresindeki marketlerinde bir İskoç domuz eti markasına, yanlışlıkla ‘helal’ damgası basılarak, Müslüman müşterilere satıldığı ortaya çıktı. Market zinciri, müşterilerden gelen tepkiler üzerine özür diledi.

The Daily Mail gazetesine göre olay, İngiltere genelinde bulunan Aldi süpermarketlerinde, domuz etinden yapılmış sosis ürünlerinin ‘helal’ damgalı olarak satıldığını fark eden Müslüman müşterilerin, şirketi uyarması sonucu anlaşıldı. Olayın anlaşılmasının ardından şirket, Müslüman müşterilerinden özür diledi.

YANLIŞ DAMGALAMA, FABRİKADAKİ YAZICI YÜZÜNDEN

Ürün sahibi İskoç ‘Punjab Pakora’ ise yanlış damgalamaya fabrikadaki yazıcının sebep olduğunu açıkladı. Şirketten gelen açıklamada “Ne yazık ki baskıdan sorumlu müdürümüz, yazıcıdaki hatayı fark etmeyerek, ürün üzerindeki bilgilerin basılmasına onay vermiş. Sorunu düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz ve olaydan dolayı mağdur olan müşterilerimizle sorunu düzeltmeye yönelik irtibat halindeyiz.” denildi.

Süpermarket zinciri Aldi de baskı krizine ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Şirket, yaşanılan olayı ‘talihsizlik’ olarak değerlendirerek müşterilerinden özür diledi. Ürünü satın alan müşterilerine ise paralarının iade edildiğini açıkladı.

BİRLEŞİK KRALLIK SAĞLIK KODU DAMGALI

‘Helal’ damgalı ürünlerin üzerinde 'Müslümanların tüketimine uygun' olarak işaretlenen ‘Birleşik Krallık Sağlık Kodu’ etiketi bulunduğu ve Aldi raflarında stoklandığı öğrenildi.

Aldi süpermarketler zinciri, İngiltere’de diğer marketlere kıyasla ürünleri daha uygun fiyatlarıyla biliniyor. Dünya genelinde birçok şubesi olan şirket, geçen yıl da et ürünlerinde yüzde 100 ‘at eti’ kullanmasıyla gündeme gelmişti.