İhracatı düşen Mecklenburg Vorpommern (MV) eyaleti, Berlin’e rağmen Rusya ile ilişkileri geliştirmek için her yolu deniyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Genel Başkanı olduğu CDU ile iktidar ortağı olan SPD’li Eyalet Başbakanı Erwin Sellering, 70 kişilik delegasyonla Berlin’in Ukrayna nedeniyle sorunlar yaşadığı Rusya’ya gitti. Ziyaret ikili ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi gibi siyasi görüşmeleri amaçlıyor. Heyette MV merkezli 40 şirketin temsilcisi yer alıyor. Delegasyona başkanlık eden Başbakan Sellering ziyarete St Petersburg’da ‘Leningrad bölgesinde Alman Ekonomi Günü’nün açılışını yaparak başladı.

Geçtiğimiz yıl Mecklenburg Vorpommern’de düzenlenen ‘Rusya Ekonomi Günü’nün çok başarılı olduğunu hatırlatan Sellering, iki ülke arasındaki siyasi, kültürel ve ekonomik işbirliğinin gelişmesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Olumlu bir ivme kazandırdığımız bu çalışmaları, ilişkileri derinleştirmek istiyoruz.” açıklamasını yaptı.. “Bizim ortaklığımız çok basit bir ortaklık değil.” diyen Sellering, “Biz özellikle zor zamanlarda uzun süredir devam eden mevcut işbirliğimizi korumak, ilişkilerimizi geliştirmek ve yeni bağlantılar kurmak istiyoruz. Bu bizim için çok önemli. Bugünkü etkinlik bu bağlamda karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak, strateji geliştirmek ve gelecek için birlikte hangi potansiyelleri değerlendirebileceğimizi belirlemek açısından umut veriyor." ifadelerini kullandı.

İki yıl öncesine kadar MV’in yaklaşık 1 milyar Euro ile en fazla ihracat yaptığı ikinci ülke olan Rusya’ydı. Ukrayna krizi nedeniyle ihracatı yarı yarıya gerileyen MV geçtiğimiz yıl ilk üç ayda 60 milyon Euro’luk ihracat yaparken, bu yılın ilk üç ayında ise ancak 32,7 milyon Euro’luk ihracat yapabildi.