Türkiye, 21 yılın ardından NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na ev sahipliği yapacak. Yarın Antalya'da başlayacak 2 günlük toplantıda 28 ülkenin Dışişleri Bakanları'nın NATO’nun gündemindeki belli başlı konuları hakkında etraflı görüş alışverişinde bulunacakları açıklandı.

13-14 Mayıs'ta NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na ev sahipliği yapacak olan Türkiye, en son 1994 yılında NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na, 2004 yılında NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne, 2010 yılında da NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na ev sahipliği yapmıştı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada toplantı kapsamında, 28 müttefik ülkenin Dışişleri Bakanları'nın NATO’nun gündemindeki belli başlı konular hakkında etraflı görüş alışverişinde bulunacakları Kuzey Atlantik Konseyi oturumunun yanı sıra, uluslararası güvenlik ortamı ışığında önümüzdeki aylarda belirlenecek bir dizi ilave toplantı düzenlenmesi öngörüldüğü kaydedildi. Açıklamada, “Toplantının Antalya’da gerçekleştirilecek olması, 63 yıldır üyesi olduğumuz NATO’nun faaliyetlerine verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Toplantı, ülkemizin ve dolayısıyla NATO’nun güneydoğu sınırlarındaki risk ve tehditlerin yüksek olduğu bir dönemde gerçekleşecek olması bağlamında, ittifak dayanışmasının teyiden vurgulanması açısından da önem taşımaktadır.” denildi.

Başbakan Davutoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak olan toplantıya, 28 müttefik ülke Dışişleri Bakanları'nın yanı sıra Afganistan ve RSM ortağı ülkeler Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Ermenistan, Finlandiya, Gürcistan, İrlanda, İsveç, Karadağ, Makedonya, Moğolistan, Ukrayna, Yeni Zelanda, Güney Kore, Japonya ve Ürdün’ün Dışişleri Bakanları veya üst düzey temsilcilerin katılımı öngörülüyor.