NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg resmi temaslarda bulunmak amacıyla Gürcistan'a geldi. Dış İşleri Bakanı Tamar Beruçaşvili tarafından dün akşam saatlerinde Tiflis uluslararası hava limanında resmi törenle karşılanan Stoltenberg, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Resmi temaslarına bugün başlayan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Başbakan İrakli Garibaşvili tarafından kabul edildi. Başbakanlık konutunda gerçekleşen ve basının görüntü almasına izin verilen kabulde Gürcistan’ın NATO ile ilişkileri masaya yatırıldı. Stoltenberg, Gürcistan’ın Afganistan'a uluslararası güvenlik konusunda katkılarından duyduğu memnuniyeti dile getirirdi. Başbakan Garibaşvili de NATO Genel Sekreteri'ne ülkesinin toprak bütünlüğü konusundaki desteğinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçen Stoltenberg ve Garibabaşvili bu gün açılışı gerçekleştirilecek NATO Eğitim Merkezi hakkında bilgi verdi. Stoltenberg söz konusu merkezin Gürcistan’ın askeri gücünü arttırmakla birlikte üye ülkelerle koordinasyon konusunda da önemli katkılar sağlayacağını bildirdi. Başbakan Garibabaşvili, merkezin herhangi bir ülkeyi hedef almadığını belirtti. Garibabaşvili, merkezin bölgesel barışa katkı sağlayacağının altını çizdi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg resmi temasları çerçevesinde Savunma Bakanı Tina Khidaşeli ve Dış İşleri Bakanı Tamar Beruceşvili ile de bir araya geldi. Stoltenberg bu gün açılışı planlanan NATO Eğitim Merkezi'nin açılış töreni sonrasında Cumhurbaşkanı Margvelaşvili tarafından resmi olarak kabul edilecek.