Dışişleri Bakanlığı, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in, 8-9 Eylül 2016 tarihlerinde Türkiye’ye ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ittifakın ülkemizle dayanışmasını teyiden sergilemek üzere 8-9 Eylül 2016 tarihlerinde ülkemizi ziyaret edecektir" denildi.
Genel Sekreter Stoltenberg’in, bu vesileyle Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edileceği kaydedilerek, "Sayın Genelkurmay Başkanımızla, Sayın Bakanımızla ve Sayın Milli Savunma Bakanımızla birer görüşme gerçekleştirecektir. Genel Sekreter ayrıca, Sayın TBMM Başkan Vekilimizle bir araya gelecek ve Gazi Meclisimizin 15 Temmuz gecesi uğradığı hain saldırının izlerini yerinde görecektir.
Yapılacak görüşmelerde, 15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ/PDY tehdidi, bölgesel gelişmeler ve sınamalar ile NATO Varşova Zirvesinin neticeleri hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir" ifadesi kullanıldı.