Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Nazarbayev, mesajında "Facia nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, tüm Türkiye halkına kendi adıma ve Kazakistan halkı adına derin üzüntüyle taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada Nazarbayev’in, meydana gelen patlama sonucu birçok masum insanın hayatını kaybettiğini ve bundan dolayı derin üzüntü duyduğu belirtildi. Terörün insanlığın ortak bir tehdidi haline geldiğinin ifade edildiği mesajda, terör eylemlerini gerçekleştirenlerin en ağır çekilde cezalandırılması gerektiği dile getirildi.

Terörü lanetleyen Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, daha önce de Astana’da yapılan Dünya Dinleri ve Geleneksel Dinlerin Liderleri Kongresi’nde yaptığı konuşmada dini liderlere dünyadaki çatışma ortamını sonlandırmak adına barış ve hoşgörü çağrısı yapmalarını önermiş, "Terörü İslam dini ile haklı çıkarmaya çalışmak küfürdür." ifadesini kullanmıştı.