Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, resmi temaslarda bulunmak üzere dün akşam saatlerinde başkent Astana’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bu sabah Akorda Sarayı’nda düzenlenen törenle karşıladı. İki ülke milli marşlarının okunmasından sonra Erdoğan, askeri kıtayı selamladı. Töreninin ardından iki lider, baş başa görüşmeye geçti.

İkili görüşmeden sonra liderler, ikincisi yapılacak olan Türkiye- Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'na katılacak. İkili anlaşmaların imzalanmasının ardından iki liderin ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev ve Erdoğan ardından Kazak-Türk İş Forumu’na katılacak. Forumun ardından Erdoğan ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in vereceği akşam yemeğine katılacak.

Cuma günü ise Erdoğan, cami açılışında bulunmak üzere ülkenin güneyindeki Çimkent’e oradan da Türkistan şehrine hareket edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kazakistan ziyaretinde; eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin eşlik ediyor.