Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, öne alınan devlet başkanlığı seçimlerinin ülkedeki güven ve istikrar ortamını sağlamlaştıracağını söyledi. Erken seçim kararını dün onaylayan Nazarbayev, başkent Astana’da Senato Başkanı Kasım Jomart Tokayev ve Başbakan Karim Masimov’u makamında kabul etti. Nazarbayev, uluslararası piyasalarda yaşanan global kriz başta olmak üzere bölgesel sorunlar ve istikrarın sağlanması adına alınan erken seçim kararının ülke çıkarlarına olduğunun altını çizdi.

Erken seçimin ülkede herkes tarafından konuşulduğu ve tartışıldığını ifade eden Nazarbayev, halkın erken seçime sıcak baktığını söyledi. Nazarbayev Masimov ve Tokayev ile yaptığı görüşmede kritik konulara yönelik uzun vadeli devlet programlarının aktif olarak uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Kazak lider sözlerine şöyle devam etti: “Benim görüşüme göre vatandaşlarımız özellikle uzun vadeli programların ve yeni projelerin hayata geçirilmesi adına bize güveniyor."

Senato Başkanı Kasım Jomart Tokayev de yaptığı konuşmada erkene alınan seçimlerin doğru bir karar olduğunu ifade etti.
Başbakan Karim Masimov ise yapılacak erken seçimlerin Kazakistan’ın istikrarlı gelişimine ek güven sağlayacağının altını çizdi.