Kazakistan’da resmi temaslarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’e nükleer müzakerelere verdiği katkıdan dolayı teşekkür etti.

Cevat Zarif, Kazak mevkidaşı ile görüştükten sonra Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından kabul edildi. Akorda Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede Nazarbayev, her türlü zorluğa rağmen İran ile ilişkileri geliştirdiklerini söyledi. Kazakistan’ın İran'la siyasi ve ekonomik işbirliğini geliştirmek ve İpek Yolu'nu canlandırmak maksadıyla iki ülkeyi bir birine bağlayan yeni bir demiryolu hattına sıcak baktığını aktaran Nazarbayev, bu hattın sadece Kazakistan’ın Basra Körfezi'ne açılmasına da imkan sağlayacağını vurguladı.
İran’ın dış siyasette gösterdiği gayret sayesinde Lozan’da 5+1 ülkeleriyle anlaşma sağlandığını hatırlatan Nazarbayev, İran’ı tebrik etti ve elde edilen sonucun gelecek için büyük ümit verdiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Ruhani’nin selamını Nazarbayev’e ileten İran Dışişleri Bakanı Zarif, Kazakistan’ın ülkesinin nükleer sorunun çözümü konusunda verdiği destek için teşekkür etti.