Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Karim Masimov'u yeniden başbakan olarak atadı. 5. dönem için bugün yemin ederek görevine başlayan Nazarbayev, hükümeti kurma görevini eski Başbakan Karim Masimov'a verdi. Kazakistan anayasası gereği yeni seçilen cumhurbaşkanının yemin etmesinden sonra hükümet istifa ediyor.

Akorda Basın İdaresi, Nazarbayev'in meclis ve senato yetkilileri ile görüşmesinin ardından yeniden Masimov'u başbakanlığa aday gösterdiğini duyurdu.
Kazakistan Meclisi'nin onayından geçen bu teklif Cumhurbaşkanı Nazarbayev tarafından da imzalandı. Böylece Karim Masimov üçüncü kez başbakan olarak atanmış oldu.
Kazakistan Meclisi'nin birleşmiş oturumuna katılan Nazarbayev, ülkenin önünde önemli hedeflerin olduğunu ve bu anlamda siyasi istikarın önemli olduğunu söyledi. Milletvekillerine teklifini destekledikleri için teşekkü eden Nazarbayev, Masimov'a yeni dönemde başarılar diledi.

Kendisine bu önemli görevi veren Cumhurbaşkanı Nazarbayev'e ve meclis milletvekillerine teşekkür eden Masimov, ülkenin kalkınması adına hep birlikte var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.