Rusya’nın başkenti Moskova’da ünlü şair Nazım Hikmet’in kabrinin de bulunduğu Novodeviçi Mezarlığı'nun tarihi manastırında çıkan yangın korkuttu.

Rusya Acil Durum Bakanlığı çan kulesinin restorasyon yapılan bölümünde çıkan yangından 300 metrekare alanın etkilendiğini, mezar ve ana binanın herhangi bir zarar görmediğini açıkladı.

Rusya Acil Durum Bakanlığı Moskova Başkan Yardımcısı Aleksandr Gavrilov, “Yangın binanın iç kısımlarında herhangi bir zarara yol açmadı. Kulenin dış kısmında yer alan iskeleler ve dış kaplama yandı.” dedi.

Yangının dış cephe restorasyonunda kullanılan ısı tabancalarının kısa devre yapmasından kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Moskova Belediyesi Kültür Varlıklarını Koruma Departmanı da restorasyon sırasında kurallara uyulmadığı suçlamasında bulundu.

Rusya Kültür Bakan Yardımcısı Grigori Pirumov, çan kulesi etrafında bulunan iskelenin yandığını, alevlerin kulenin içine ulaşmadığını söyledi.

Rusya Acil Durum Bakanlığı kulede yangınla ilgili ihbarın Moskova saati ile 22.41’de geldiği, 22.45’te de itfaiye araçlarının olay yerine ulaştığını açıkladı. Yangın 01.23’te tamamı ile kontrol altına alındı.

Novodeviçi manastırı UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde yer alıyor. 16’ncı yüzyıldan kalma manastırın bitişiğinde yer alan mezarlıkta Nazım Hikmet’in yanı sıra Rusya Federasyonu'nun ilk devlet başkanı Boris Yeltsin ve birçok ünlü ismin kabri bulunuyor.