Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francesco ile bir araya geldiği bildirildi. IKBY resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Barzani ile Papa'nın, Kürt bölgesi ve Irak'ın genelindeki son durumu ele aldıkları kaydedildi.
Görüşmede Barzani'nin IŞİD tehlikesinde dikkat çektiği ifade edildi. Neçirvan Barzani'nin, IŞİD saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan; Hıristiyan, Yezidi ve Müslümanlar hakkında Papa'yı bilgilendirdiği aktarıldı. Barzani, IŞİD'ten kaçan on binlerce kişinin Kürt bölgesine sığındığını belirterek, hiçbir inanca farklı davranmadıklarının altını çizdi.
Barzani, sayıları yüksek olan sığınmacılar nedeniyle Kürt bölgesinin yükünün çok ağır olduğunu belirterek, Papa'dan dünya devletlerine ve uluslararası kamuoyuna yardım yapılması için çağrıda bulunmasını istedi.

Papa ise Kürdistan bölgesinin ayırım gözetmeden sığınmacılara kucak açtığını belirterek, birlikte yaşam kültürünün her türlü övgüyü hak ettiğini vurguladı. Kürt yönetiminin ve Peşmerge güçlerinin terörizmle mücadelede çok önemli bir rol oynadığına işaret eden Papa, bölgedeki halkın da bu sayede korunduğunu dile getirdi.