Rusya’nın başkenti Moskova’ya yakın köprüde Cuma günü gece geç saatlerde öldürülen Rus muhalif lider Boris Nemstov’un Ukraynalı genç kız arkadaşı Anna Duritskaya (1991) suikastın kıskançlık yüzünden olmadığını iddia etti. Nemtsov, Duritskaya ile köprü üzerinde yürürken kimliği belirsiz kişi tarafıdan silahlı saldırı sonucunda öldürülmüştü. Şu anda genç kadın suikastla ilgili görgü tanığı olmakta.

Rus Dojd televizyon kanalına telefonla konuşan Ukraynalı kadın, Nemtsov’un öldürülmesi nedenleri ile ilgili soruları yanıtladı. Duritskaya, “Kıskançlık ile ilgili bir neden yok. İnanmıyorum ki böyle bir neden (kıskançlık) olabilir. Ne ben ne de Nemtsov hiç bir zaman böyle bir tehdit almadık” dedi.

Soruşturma nedeniyle cenaze törenine de katılamayacağını anlatan Duritskaya, “Çıkamıyorum. Muhtemelen de katılamayacağım.” şeklinde konuştu.

KATİLİ GÖRMEDİM, ARKADAN GELİYORDU

Katili görmediğini söyleyen kadın, “Katili görmedim, çünkü arkadan geliyordu. Katilin nerden yaklaştığını bilmiyorum. Görmedim. Sırtımı çevirip baktığımda sadece beyaz renkli araç gördüm. Aracın ne markasını ne de plaka numarasını gördüm. Katilin araca nasıl oturduğunu da görmedim.” dedi.

Güvenlik nedeniyle Moskova’dan çıkmasına izin verilmediğine işaret eden Duritskaya, “Eve dönmeyi, annemi görmeyi çok istiyorum. Annemin psikolojisi iyi değil, kendini çok kötü hissediyor. Eminim ki elimden geldiği kadar soruşturmaya her şeyi anlattım. Ama halen serbest bırakılmamamı anlayamıyorum. 3 gündür Soruşturma Komisyonu’na getiriyorlar ve ne zaman gideceğim konusunda bir şey söylemiyorlar.” diyerek sıkıntısını dile getirdi.

NEMTSOV’LA TÜRKİYE’DE TANIŞMIŞLAR

Rus basınına göre Nemstov ve Duritskaya 3 yıl önce Türkiye’de tanıştı. Duritskaya'nın sık sık Moskova'ya gelerek muhalif lider Nemstov’u ziyaret ettiği ifade ediliyor.