Rusya’nın başkenti Moskova’da 27 Şubat’ta muhalif lider Boris Nemtsov’un öldürülmesi olayında şüpheli iki kişi göz altına alındı.

Interfax’a bilgi veren kaynak, olayda kullanılan otomobil, güvenlik kamera görüntüleri ve telefon kayıtlarından şüphelilere ulaşıldığını söyledi.

Kaynak, “Cinayet işlendikten sonra güvenlik güçleri bu olayı çözmek için çok önemli ipuçları elde etti. Olayda kullanılan araç çok hızlı bir şekilde bulundu. Aracın içinde şüphelilere ait biyolojik materyal bulundu.” dedi.

Güvenlik güçlerinin sokak kameralarından oldukça net görüntüler elde ettiğini kaydeden kaynak, “Bu cinayetin çözülmesinde telefon görüşmeleri ile ilgili kayıtlar da önemli katkı sağladı.” bilgisini paylaştı.

Nemtsov’un öldürülmesi ile ilgili emri verenlerin Rusya dışında olduğu üzerinde durulduğunu belirten kaynak, “Emri verenler yurt dışında muhtemelen. Bu teori üzerinde aktif bir şekilde çalışılıyor.” dedi.

Interfax emrin yurt dışından verildiği ile ilgili bilgileri henüz resmi olarak doğrulatamadığını belirtti.

Rusya iç istihbaratı Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, yaptığı açıklamada Nemtsov’un öldürülmesi olayı ile ilgili 2 şüphelinin göz altına alındığını açıkladı.

Bortnikov, “Çalışmalarımız sonunda bu cinayeti işlediğinden şüphelenilen iki kişi göz altına alındı. Anzor Kubaşev ve Zaur Dadayev adlı iki kişinin göz altına alınması ile ilgili Devlet Başkanı’nı bilgilendirdik.” dedi.

Nemtsov 27 Şubat günü Ukraynalı kız arkadaşı Hanna Duritskaya ile birlikte Kremlin karşısında yer alan Moskvoretski Köprüsü’nde yürürken akşam 11.30’da bir kişi silahla arkasından ateş ederek öldürmüştü.

Tüm dünyada gündem olan suikastla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “sipariş” ve “provokasyon” değerlendirmesinde bulunmuştu. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Rus lider, eylemi gerçekleştirenlerin bulunmasını talep etmişti.