Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasının dünkü duruşmasında iki istihbarat çalışanının telefon görüşmeleri ele alındı. Söz konusu telefon görüşmelerinde Hessen İç İstihbaratı eski memuru Andreas T. ile amiri Gerald H.'nin, 6 Nisan 2006 günü Halit Yozgat'a yönelik saldırı hakkında konuştukları iddia edildi.

Cinayet saldırısı sonrasında Andreas T.'nin cinayet esnasında ya da hemen öncesinde cinayet mahallinde olduğunun ortaya çıkması ve 09 Mayıs 2006 tarihli telefon görüşmesinde amir H.'nin T.'ye "Herkese söylüyorum: Bir şey olacağını bildiğiniz yerlerden geçmeyin." ve "Polise mümkün mertebe doğruya yakın bilgi verin" sözleri iddiaların temelini oluşturuyor. Andreas T.'nin cinayet mahallinde olduğunu Yozgat'a ait internet kafedeki bilgisayarları inceleyen polisler birkaç hafta sonra tespit edebilmişti.

Yukarıdaki cümleler, Andreas T.'nin cinayet hakkında daha önceden bilgi sahibi olduğu şeklinde yorumlanıyor. OLG Münih'te dün gerçekleşen duruşmaya ifade vermeye gelen Gerald H.'ye üç telefon görüşmesi dinletildi ve söylediklerinin ne anlama geldiği soruldu. Gerald H.'nin hakime verdiği cevaplar inandırıcı bulunmadı. Anlattıkları Andreas T.'nin cinayetle bir bağlantısı olup olmadığı konusuna açıklık getirmedi.

Şimdiye kadar duruşmalara bir kaç defa gelen Andreas T. de cinayeti görmediğini iddia etmişti. Almanya'da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütü üyelerinin sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişiyi öldürdüğü savunuluyor.