Nepal’de 25 Nisan’da meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki deprem anının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Bir Amerikalı vatandaşın çektiği videoda, bir köyün kayalar altında kalışı görüntülendi.

ABD'li vatandaş tarafından an be an kaydedilen videoda, deprem anında kopan kaya parçalarının dağ eteğindeki köyü yerle bir etmesi görülüyor. Olay yerinde bulunan vatandaşlar ise masaların altına saklanıyor. Bazı vatandaşlar da devasa kayaların arkasına gizlenerek korunmaya çalışıyor. Çığlık atan vatandaşlar olayın şokunu uzun süre üzerinden atamazken, deprem bittikten sonra facianın vehameti gözler önüne seriliyor. Her yerin toz duman olduğu köyde, birçok ev kullanılamaz hale geliyor.

Bu arada deprem bitse de endişeleri devam eden vatandaşlar hiçbir yere gitmeyeceklerini söyleyerek bulundukları yerden ayrılmamaları gerektiği konusunda birbirlerine telkin ediyor. Deprem bitse de kayalar, dağdan aşağıya büyük bir gürültüyle düşmeye devam ediyor.

Nepal’de 25 Nisan’da meydana gelen depremde ölenlerin sayısı 7 bin 300’ü geçerken, yaralı sayısının 14 bin 500 civarı olduğu belirtiliyor.