Nepal’de geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremde ülkedeki tapınaklar da büyük zarar gördü. Depremde çok sayıda tapınak yıkıldı, ya da büyük hasar gördü. Deprem şokunu atlatmaya çalışan Nepal halkı sağlam kalan tapınaklara giderek dua ediyorlar.

Depremde yerle bir olan tapınaklardan biri de başkent Katmandu’daki Tapınaklar Meydanı’da yer alan Hanuman Doka tapınağı. Başkentin en gözde ziyaret mekanlarından biri olan tapınağın yıkılması ise şok etkisi yaptı. Tapınak deprem sırasında adeta yerel bir oldu.
Tapınak için harekete geçen yüzlerce Nepallı tapınağın enkazının bir an önce kaldırılması için adeta seferber oldu. Çoğunluğu gençlerden oluşan gönüllü çalışanlar, tapınağın enkazını kaldırma çalışıyor.

Nepal polise ise bir taraftan tapınağın enkazında çalışanlara yardın ederken, diğer taraftan da güvenliklerini sağlama çalışıyor. Bu arada tapınağa saygı amacıyla enkaz alanına ağır iç makineleri sokulmuyor. Tapınağın enkaz kaldırma çalışmaları tamamen el gücüyle yapılıyor.

Nepal, Tapınaklar ülkesi olarak da biliniyor. Halk; şans, bereket, eğitim, iyilik ve güç gibi farklı tapınaklarda dileklerini sunuyor. Ülkede onbinlerce tapınak bulunuyor.