Artçı depremlerin devam ettiği Nepal’de hayat yavaş yavaş normale dönmeye başlarken deprem korkusu ve evleri hasarlı olan insanlar çadırlarda yaşam savaşı veriyor.

Geçtiğimiz cumartesi günü Nepal’de meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda insan açık alanları mekan ediniyor. Ülkede deprem kokusu yaşayan insanlar güvenli gördükleri alanlarda kurdukları çadırlarda kalmaya devam ediyor.

Başta stat ve önemli parklar olmak üzere, resmi kurum ve kuruluşlara ait diğer açık alanlar da çadırlara ayrıldı. Çok sayıda kişi askerlerin kontrolünde olan alanlarda kurulan çadırlarda yaşam savaşı veriyor.

Zor şartlarda kurulan çadırlarda yatıp kalkan mağdur insanların yardımına değişik yerel ve uluslararası yardım teşkilatları ulaşıyor. Aralıklarla çadırların kurulduğu alanlara getirilen yardım malzemeleri buradaki insanlara dağıtılıyor. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan çadır kent sakinleri yiyecek, su, temizlik ve tuvalet gibi sıkıntıları olduğunu, zor şartlarda buralarda kaldıklarını dile getirdiler.

Bu arada kurulan çadır kentte bir ailenin ise arabalarını çadıra çevirdiği görüldü. Çadırlarda kalan kimi aileler ise ülkede olup bitenleri aldıkları gazeteden okuyarak öğrenmeye çalışıyor.

Açık alanlarda kurulan çadırlarda suyun olmaması insanları zor durumda bırakıyor. Su sıkıntısının yaşandığı çadırlarda kimi kadınların çok zor şartlarda elbise yıkadığı görüldü.