İsrail'de sandık çıkış anketlerinin, en büyük rakibiyle başa baş gösterdiği Likud partisinin lideri Binyamin Netanyahu, büyük bir galibiyet elde ettiklerini savundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Netanyahu, "Bütün zorluklara rağmen bu, Likud için, milli cephe için, İsrail ulusu için büyük bir galibiyet" ifadelerini kullandı.

İsrail Merkez Seçim Komisyonu'nun elindeki verilere göre katılım oranı yüzde 71,8 ile 1999'dan beri en yüksek seviyeyi gördü.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'e yakın kaynaklar, Netanyahu'nun kolayca koalisyon kurabilecek durumda göründüğünü fakat Rivlin'in bir ulusal birlik hükümetini arzu ettiğini aktardı.

Seçimden üçüncü çıkması beklenen Birleşik Arap Listesi lideri Eymen Udeh ise 1999 seçimlerinden bu yana Arapların en yoğun katılımı bugün sağladığını belirtti. Udeh, Netanyahu'nun koalisyon kurmasını engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

FİLİSTİNLİLER, 'DEVLET' İÇİN DİPLOMATİK ÇABALARI YOĞUNLAŞTIRACAK

İsrail'de seçimi 'Filistin Devleti'nin kurulmasını engelleme' vaadinde bulunan Binyamin Netanyahu'nun kazandığı haberlerinin ardından Filistinliler uluslararası tanınma yönündeki diplomatik çabaları yoğunlaştırmaya hazırlanıyor.

Filistinli baş müzakereci Saib Ureykat, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Başbakan Binyamin Netanyahu'nun bir sonraki hüükmeti kuracağı açık. Bu yüzden açıkça diyoruz ki; Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gideceğiz ve tüm diplomatik çabaları hızlandıracak ve yoğunlaştıracağız." dedi.

Direniş hareketi Hamas Sözcüsü Sami ebu Zuhri ise İsrail partilerinin, Filistinlilerin haklarını çiğneme ve saldırganlığı artırma üzerinde ittifak ettiklerini belirterek, seçim sonucunun bir fark oluşturmayacağını ifade etti.