Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu kabul etti. Anastasiadis, Netanyahu'nun ilk yurtdışı ziyaretini Güney Kıbrıs'a gerçekleştirmesinden dolayı memnun olduğunu söyledi. Anastasiadis, "Kıbrıs ve diğer bölgesel konularda Netanyahu ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik." dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da, Rum liderler bölgesel konuları görüştüklerini belirterek, ülkelerini tehdit eden terör örgütü grupları ile mücadele edeceklerini aktardı.

Binyamin Netanyahu yeniden İsrail Başbakanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretinin Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdi. Anastasiadis ile Netanyahu, baş başa görüşmelerinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Anastasiadis, Netanyahu’nun başbakan seçilmesinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini Güney Kıbrıs’a gerçekleştirmesinin mutluluk verici olduğunu aktardı. Netanyahu’nun ziyaretinin Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki ilişkilerin bir parçası olduğuna değinen Rum lider, kendisinin de 6 ay önce İsrail’i ziyaret ettiğini hatırlattı.

"KIBRIS MÜZAKERELERİNDE GELİNEN SON DURUMU KONUŞTUK"

Ortak bir geçmiş ve tarihe sahip olan iki ülkenin aynı kaygı ve vizyonu paylaştığını dile getiren Rum lider, bölgede istikrarın sağlanması için mücadele edeceklerine dikkat çekti. Netanyahu ile Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son noktayı görüştüklerini aktaran Rum lider, Kıbrıs’ta Avrupa Birliği vizyonu ve Birleşmiş Milletler parametreleri çerçevesinde federal bir çözüm için uğraş verdiklerinin altını çizdi.

İSRAİL-FİLİSTİN VE BÖLGESEL KONULAR MASAYA YATIRILDI

Netanyahu ile görüşmelerinde Ortaduğu’da yaşanan sorunların yanı sıra İsrail ve Filistin arasındaki gelişmelerin de görüşüldüğünü aktaran Anastasiadis, İran ve Suriye’deki gelişmelerin de görüşmelerinin ana maddelerini oluşturduğu bilgisini verdi.

Kıbrıs ve İsrail arasında, savunma, enerji gibi konuları birlikte ele aldıklarını ifade eden Anastasiadis, Akdeniz’de çıkarılması planlanan doğal gazın aktarılmasında da Netanyahu ile fikir alış verişinde bulunduklarına söyledi.

NETANYAHU: TERÖRLE MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Binyamin Netanyahu ise ilk yurtdışı ziyaretinin Güney Kıbrıs’a yapmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Netanyahu, Rum kesimiyle pek çok alanda ortak bir geçmişe sahip olduklarını dile getirdi.

Rum liderle enerji ve bölgesel diğer konuları masaya yatırdıklarını söyleyen Netanyahu, "Güney Kıbrıs ve bölgede yatırımlarımızın daha iyi noktalara gelmesi için daha çok çalışacağız. Hizbullah, IŞİD gibi terör örgütleri 14 ülkeyi tehdit ederken, bizler terörle mücadelede elimizden geleni yapacağız. Güney Kıbrıs ve bizim ülkemiz başta olmak üzere komşu ülkelerle bazı sorunlar yaşamaktayız. Bu sorunların giderilmesi için çalışacağız. Mücadeleyi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.