İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran ile nükleer programıyla ilgili yapılması muhtemel nihai anlaşmaya, İsrail'in var olma hakını tanıma garantisinin de eklenmesini istedi.

İran'la müzakereleri engellemeyi başaramayan Binyamin Netanyahu, "İsrail, bizi haritadan sileceğini söyleyen bir ülkenin nükleer silah geliştirmesine izin vermeyecektir." dedi.

Lozan'da varılan mutabakatla öngörülen anlaşmanın İsrail'in varlığını tehdit edeceğini söyleyen Netanyahu, bu sürecin Tahran için atom bombasına giden yolu kapatmak bir yana daha da açacağını iddia etti. Netanyahu, "Bu mutabakat, İran'ın nükleer programına meşruiyet kazandıracak, İran ekonomisini ayağa kaldıracak ve İran'ın saldırganlık ve terörü Ortadoğu ve ötesine yaymasına yardım edecektir." ifadelerini kullandı. İsrail başbakanı, bu sürecin nükleer silahların bölgeye yayılması ve korkunç bir savaş tehlikesini de artıracağını iddia etti.

Öte yandan İsrail Ordusu Planlama Direktörü Orgeneral Mimrod Şeffer, İran'a karşı bir askeri harekatın her zaman masada olduğunu söyledi.