İngiltere hükümeti, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ülkeyi ziyareti sırasında savaş suçları kapsamında tutuklanması için başlatılan imza kampanyasın hedefine ulaşamayacağını açıkladı. Hükümet, Netanyahu'nun diplomatik dokunulmazlığa sahip olduğu için tutuklanamayacağını bildirdi.

Resmi ziyaret için bu hafta İngiltere’ye gelecek olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun savaş suçları kapsamında tutuklanması için Birleşik Krallık vatandaşları, Ağustos ayında imza kampanyası başlatmıştı. Kampanyada Netanyahu’nun 2014 yılında Filistinli 2 bin sivilin öldürülmesinden sorumlu olduğu için savaş suçları kapsamında tutuklanması talep edilmişti. İmza kampanyasına şimdiye kadar destek verenlerin sayısı 107 bini buldu. İngiltere Parlamentosu, 100 binden fazla vatandaşın imzaladığı talepleri görüşmek zorunda.

İngiltere hükümeti ise Binyamin Netanyahu’nun ülke ziyareti sırasında diplomatik dokunulmazlığa sahip olduğu için tutuklanamayacağını bildirdi. Yapılan açıklamada, "Geçen yıl Gazze’de yaşanan çatışmaların korkunç bilançosunun farkındayız. Sayın Başbakan David Cameron’ın da belirttiği gibi İngiltere, orada yaşanan şiddetten ötürü derin bir üzüntü içindedir. İngiltere, her zaman iki ülke arasındaki ilişkinin tekrar inşa edilebilmesini her zaman ön planda tutmuştur." denildi.