Güney Kıbrıs’a yarın bir günlük ziyaret gerçekleştirecek olan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun gündeminde enerji ve güvenlik konusu var.

Rum basını, Benjamin Netanyahu’nun yarın Güney Kıbrıs’a yapacağı bir günlük ziyaret çerçevesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir araya geleceğini ve görüşmenin gündeminde esas olarak enerji ve güvenlik konusunun bulunacağını yazdı.

Fileleftheros gazetesi, enerji konusuna ilişkin olarak Anastasiadis ve Netanyahu’nun doğal gazın taşınması konularını ele alacağını, bununla birlikte her iki tarafı öncelikle ilgilendiren noktanın, hidrokarbonun değerlendirilmesi yöntemlerinin belirlenmesi olduğunu aktardı.


Gazete, Netanyahu’nun ziyaretinin 8 saati geçmeyeceğini, görüşmelerde enerji ve güvenlik meselelerin yanı sıra, İsrail Başbakanı ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Avrupa Konseyi’ne ayrı ayrı çağrılması girişiminin de ele alınacağını belirtti.

Netanyahu ve beraberindeki heyetin yarın sabah Larnaka Havalimanı'na geleceğini, ardından ise Anastasiadis ile görüşmek için Rum Başkanlığı’na gideceğini belirten gazete, Netanyahu’nun heyetinde İsrail Enerji Bakanı’nın da hazır bulunacağına işaret etti.

Habere göre Netanyahu ve Anastasiadis’in ortak basın toplantısı düzenlemesi de bekleniyor.

NETANYAHU İÇİN YOĞUN GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Gazete, İsrail Başbakanı Netanyahu için eşi görülmemiş yoğunlukta güvenlik önlemlerinin olacağını da belirtti. Güvenlik tedbirlerinin, Mossad ajanlarının kilit noktalarda yer almasıyla, İsrail gizli servisleri ile işbirliği kapsamında alınacağını yazan gazete, güvenlik tedbirleri için ayrıca sürekli toplantıların yapıldığına da dikkati çekti. Habere göre güvenlik tedbirleri Larnaka Havalimanı’nın yanı sıra denizde de alınacak.