ABD'nin New Jersey eyaletinde Türk rüzgârı esti. Bu yıl 10.'su düzenlenen Türk festivali kapsamında katılımcılar, Paterson şehrinden Clifton'a yürüyüş gerçekleştirdi. ABD'de Türklerin en yoğun yaşadığı Paterson ve Clifton şehirlerinde düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Festival yürüyüşünün yapıldığı ana cadde boyunca direklere Türk bayrakları çekildi. New Jersey'liler de Türklere alkışlarla destek verdi. Clifton Parkı'nda kurulan stantlarda Türk yemekleri ikram edildi. Yürüyüş sonunda Amerikalılardan oluşan bando takımı, çaldığı parçalar ile seyircileri çoşturdu. Daha sonra parkta bir araya gelen Türk vatandaşlarından kimi cami yararına börek, kimi restoranından getirdiği kebap ve döneri sattı.

Paterson-Clifton Türk Amerikan Günü Yürüyüşü ve Festivali Derneği tarafından organize edilen etkinliğe, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Paterson Belediye Başkanı Jose 'Joey' Torres, Türk dernek yöneticileri ve bazı siyasetçiler katıldı.

TÜRK-AMERİKAN TOPLUMUNUN GELDİĞİ YER HERKESE GURUR VERİYOR

Başkonsolos Yalçın, Türk-Amerikan toplumunun bugün geldiği yerin burda herkese gurur verdiğini söyledi. “Her iki şehrin belediye başkanı ile yürüyüş yapmak bizi çok mutlu etti” diyen Yalçın, “Amerika’da önemli yerelere gelen önemli başarılar sağlayan Türk toplumu bugün de güzel bir günü başarıyor. Bu birlikteliği sağladığınız için herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Yalçın, kurulan stantları gezdi. Türk-Amerikan toplumu tarafından sosyal yardımda bulunmak amacıyla kurulan Embrace Relief Derneğe ait stantı ziyaret ederek, yapılan yardım faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Dernek gönüllüsü, Haiti'de devam eden su kuyusu projesi ve Nepal'de yaşanan büyük deprem sonrası başlattıkları yardım kampanyası ile ilgili bilgi verdi.

New York’ta ‘antep baklavası’ imalatı yapan Mehmet Alkurt, kurduğu stantta tatlıların tanıttı. Brooklyn şehrinde baklava imal ettiklerini söyleyen genç girişimci, “Bütün tatlı ürünlerimizi ABD’de imal ediyoruz. Baklavada kullandığımız fıstığı Gaziantep’ten getiriyoruz. En büyük amacımız gurbetteki vatandaşlarımıza taze Antep baklavası ikram etmek.” dedi. Festivale katılan aileler gün boyunca çocukları ile zaman geçirdi.

Öte yandan bu yıl 33.’sü düzenlenecek Türk Günü Yürüyüşü, 16 Mayıs'ta New York'un Manhattan bölgesinde gerçekleştirilecek. Yürüyüşten bir gün önce 15 Mayıs akşamı, Türk Günü Yürüyüşü Balosu düzenlenecek.