New York Borası’nda (NYSE) yaşanan teknik bir sorun nedeniyle durdurulan tüm işlemler 3,5 saatten sonra tekrar başladı.

NYSE yaptığı açıklamada, kesintinin siber saldırı kaynaklı olmadığını belirtti. Yaşanan teknik sorun, yatırımcıların tepkisine neden oldu. Son olarak Ağustos 2013’te teknoloji şirketlerinin işlem gördüğü Nasdaq Borası bir saat boyunca işlem yapmamıştı. NYSE, arızanın içerden kaynaklandığını, herhangi bir siber saldırının olmadığını belirtti. New York Borsası’nda son 15 yılda 4. kez borsada işlemler teknik aksaklıklar nedeniyle durduruldu.

NYSE’nin yanı sıra sabah erken saatlerde ABD'de faaliyet gösteren United Continental Havayolu'nun ülke çapındaki tüm uçuşları, bilgisayar sorunundan dolayı 2 saat boyunca durduruldu. Şirketten yapılan açıklamada 'network bağlantısı'ndan kaynaklanan bir sorun nedeniyle uçuşların aksadığı bildirildi.

Öte yandan ABD’nin önde gelen gazetelerinden The Wall Street Journal’in internet sitesi de uzun süre çalışmadı. ABD İç Güvenlik Bakanlığı, yaşanan internet aksaklıkları ile ilgili henüz herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Şirketler, internette yaşanan aksaklıkların teknik bir sorun olabileceği üzerinde duruyor.