Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun (TADF) düzenlediği 34. 'Türk Günü Yürüyüşü', ABD'nin New York şehrinde gerçekleştirildi. Manhattan'daki Madison caddesi ile 53. sokağın kesiştiği noktada başlayan yürüyüş, Birleşmiş Milletler binasının karşısındaki Dağ Hammarskjold parkında düzenlenen etkinliklerle sona erdi.

Geleneksel hale gelen yürüyüşe, Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübüne bağlı halk oyunu ekibi, Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Birliği, 3 büyük takımın ABD dernekleri, Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Türkmenistan, KKTC'den çeşitli kurum-kuruluşların temsilcileri, Amerikalı bando-mızıka takımları ile bazı okullar ve Atatürk Okulu öğrencileri de katıldı. FenerbahçeUSA Derneği yürüyüşte, Anıtkabir’den getirilen dev boyutlu Türk Bayrağı açtı.

KAMER GENÇ: YÜRÜYÜŞ YETERLİ İLGİYİ GÖRMEDİ

Yürüyüş sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Türk Amerikalıların 34. kez New York sokaklarında heyecan içinde yürüdüğünü söyledi. Bunun çok mutluluk verici bir durum olduğunu belirten Yalçın, "New York, Türk Bayrakları ile daha da güzelleşti. Bugün hepimiz sevinçle bugünü kutluyoruz.” dedi.

Protokolde yer alan eski TBMM Başkan Vekili Kamer Genç de, daha önce bir kez katıldığı yürüyüşün bu yıl yeterli ilgiyi görmediğini dile getirerek, “Benim önceden katıldığım yürüyüş daha görkemliydi. Bana göre, eskiye göre nüfusun artması lazım. Yine de iyi görüyorum. Tabii vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaları lazım. T.C. devletinin itibarını herkesin koruması lazım. Bu, böyle gösterilere katılarak sağlanabilir. Umuyorum ki bu daha da görkemli şekilde devam edecektir.” diye konuştu.

TADF BAŞKANI: BİRLİK VE BERABERLİĞİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ

Yürüyüşü düzenleyen Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Atilla Pak da, yürüyüşün, birlik ve beraberliğin çok güzel bir örneği olduğunu söyledi. New York sokaklarının kırmızı beyaz bayraklarla bezendiğine dikkat çeken Pak, "Yürüyüşü Türk-Amerikan toplumunun birlik, beraberlik ve geleceği açısından çok önemli görüyoruz.” dedi.

Yürüyüşe katılan Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çelik, “Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü, Amerika'daki Türk toplumunun, soydaşlarımızın, vatandaşlarımızın birlik, beraberliğini gösterdiği en önemli gün. Katılanları tebrik ediyorum. Bu önemli günümüz kutlu olsun hepimiz için.” diye konuştu.

Yürüyüşte, Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Birliği’nin yaptığı gösteriyi seyirciler, büyük bir ilgiyle izledi.