ABD'nin New York şehrinde geleneksel yastık savaşı gerçekleşti. Evlerinden yastıklarını getiren yüzlerce kişi, Washington Meydanı'nı adeta savaş alanına çevirdi.

Yastıkları ile meydana gelen çok sayıda Amerikalı, geri sayımın ardından yastıklarla birbirlerine vurdu. Günlerdir bu savaşı bekleyenler yastıkların dışında kask, maske, özel hazırlanmış eldivenler ve farklı kostümlerle Washington Meydanı'na geldi. Çoğunluğunu üniversiteli öğrencilerin oluşturduğu yüzlerce genç, meydanda tanımadıkları insanlara yastıkla saldırarak eğlendi. Uzun süre yastıkları ile savaşan katılımcılar, yorgunluklarını yine yastıklarına oturarak giderdi. Etkinlik sırasında New York polisi, alanda geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yaklaşık 3 buçuk saat süren etkinlikte meydan yastıklardan boşalan kuş tüyleriyle doldu. Meydanda ne olduğunu anlamaya çalışan turistler ise gördükleri ilginç manzaranın fotoğraflarını çekti. Etkinlikte kullanılan yastıklar daha sonra yardım kuruluşlarına verildi.

Şehirde stres atmak amacıyla 2000'li yılların başında ilk kez düzenlenen ve kısa sürede dünyanın birçok ülkesinde organize edilmeye başlayan yastık savaşı, 2008 yılında ekonomik krizin başladığı yer kabul edilen Wall Street'teki New York Borsası önünde düzenlenmişti.