Nijerya ordusundan yapılan açıklamada, yaklaşık 200 kız ve 93 kadın rehinenin Boko Haram’dan kurtarıldığı bildirildi. Ordu, ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde terör örgütü kamplarına operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Ordu sözcüsü Chris Olukolade, Nijerya askerlerinin Sambisa Ormanlarında bulunan Boko Haram kamplarına hava destekli geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdiklerini, saldırıda örgüte ait mühimmatın da ele geçirildiğini ifade etti.

Boko Haram, 14 Nisan 2014'te Chibok’ta kız öğrencilerin kaldığı bir yurdu basarak 219 öğrenciyi kaçırmıştı. Kurtarılan kızların geçen yıl Chibok’tan kaçırılan öğrenciler olup olmadığı henüz bilinmiyor.

2009’dan beri Nijerya’da binlerce insanı öldüren Boko Haram’ın Chibok kasabasından 200 kızı kaçırması dünya medyasında gündem olmuş, Twitter’da #BringBackOurGirls hastagi ile kızların çocukların kurtarılması için online destek kampanyası düzenlenmişti.

Boko Haram, 2009 yılında başlayan askeri operasyonlardan bu yana Nijerya’nın kuzeydoğusunda pek çok köyü ele geçirdi. Teröristlerin gerçekleştirdiği olaylarda 13 binden fazla kişi öldü; 1,5 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. ‘Batı eğitimi yasak’ anlamına gelen Boko Haram, son aylarda Nijer, Çad, Kamerun gibi ülkelerde de operasyonlara girişti. Nijerya’da Nisan ayında iktidara gelen eski komutan Muhammed Buhari, Boko Haram’la etkili mücadele sözü vermişti.