Afrika’nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya’da 14 siyasi partinin adayları devlet başkanlığı için bu gün yarışıyor. Eski Fransızca öğretmeni Remi Sonaiya, seçime katılan tek kadın aday. Seçimlerde Sonaiya’nın iddiası, “Özel jetler olmadan da seçim olur. Servet harcamadan da seçim kazanılır.” demesi.

Sonaiya’nın en büyük destekçisi eşi ve sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan destekçileri. Güçlü rakiplerinin servet harcadığı seçimlerde Sonaiya’nın iddiası, “Özel jetler olmadan da seçim olur. Servet harcamadan da seçim kazanılır.” demesi.

Politik desteği, kampanya bütçesi, hiçbir televizyon reklamı yayınlanmayan Sonaiya, ümidini kaybetmediğini belirterek, “İnsanlara mitinglere özel jetim ile gitmiyorum. Gitmek istesem de yok. Aynı zamanda servetim de yok. O yüzden meydanlarda hediyede dağıtmıyorum. Parasızda seçim kazılacağını ispatlamak istiyorum.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ülkede bulunan bağımsız gözlemcilerin en büyük şikâyeti ise dar zamana sıkıştırılan seçim takvimi olarak açıklanıyor. Zamanın sıkışık olması dolayısıyla yurt dışında bulunan birçok Nijeryalı oy kullanamayacak. Terör saldırıları gölgesinde yapılacak seçimin en güçlü adaylar devlet başkanı Goodluck Jonathan ve Muhammed Buhari olarak gösteriliyor.

Nijerya'da, Boko Haram'a karşı yürütülen terörle mücadele sebebiyle ertelenen devlet başkanlığı seçimleri bu gün gerçekleştiriliyor.