Birleşmiş Milletler'in (BM) New York Central Park'ta düzenlediği 'Global Citizen Festivali'nde konuşma yapan Norveç Başbakanı Erna Solberg, kız çocukların eğitimini ele aldı. Solberg, yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı festivalde, ''2017'e kadar, (fakir) kız çoçuklarının eğitimleri için iki kat çaba harcayacağız.'' ifadelerini kullandı.

Norveçli başbakan, tüm dünya ülkeleri ve önemli aktörlere, ücretsiz ve kaliteli 12 yıllık eğitim paketine katkı sağlamaları konusunda çağrıda bulundu. Solberg, ziyarette bulunduğu gelişmiş ülkelerin çocuklarıyla karşılaştığında, kendisine, okula gidip, birşeyler öğrenip, doktor, öğretmen, mühendis olmak istediklerini söylediğini belirterek,''Bu çocuklar, kendi ülkelerinin toplum hayatına ve gelişimine katkıda bulunmak istiyorlar. Bu çocuklara, bu fırsatı vercek olna tek şey;eğitimdir.' 'açıklamalarında bulundu.

Festivalde, 2014 Nobel Barış Ödülü'nü alan Pakistanlı Malala Yusufzai'd bir konuşma yaptı. Yusufzai, trilyonlarca paranın ordulara harcandığını, dünyanın ihtiyacının silahtan ziyade, kalem ve kitap olduğunu söyledi. Ayrıca Malala Yusufzai festivalde, Başbakan Erna Solberg ile bir araya geldi.

Erna Solberg, festivalde, Sting, Bono, Beyoncé ve Ed Sheeran gibi ünlü müzisyenlerin sahne aldığı, ‘Yoksulluğu Sonlandırma Konseri’ne de katıldı. Solberg, konserde ünlü müzisyen Sting ile hatıra resmi çektirdi. Diğer taraftan Norveç devlet televizyonun (NRK), Erna Solberg'in konser anında yaptığı dans görüntülerini yayınladı. Görüntü, sosyal medyanın ilgi odağı oldu.