Norveç Başbakanı Erna Solberg, Avrupa'da son dönemde artan terör saldırılarının; istihbarat ve hazırlık çalışmalarının önemini gösterdiğini söyledi. Solberg, "Polis teşkilatının bu tür olaylara hazırlıklı olması, daha az (olumsuz) olayın sonuç vermesini sağlıyor." dedi ve Danimarka saldırısında bunu açıkça gördüklerini belirtti.

TV2 televizyonuna konuşan Solberg, "Yüzde yüz güvende olacağımız garantisini asla veremeyiz." dedi ve açık bir toplumun, kendisini, bağlantısız terör hücrelerinden tam anlamıyla koruyamayacağını dile getirdi. Solberg, "Uluslararası terörün yanımıza kadar sokulduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı. Norveç Başbakanı Solberg, ülkeyi güvenli kılacak güçlü bir polis reformunu hayata geçireceklerini de duyurdu.

Norveç Dışişleri Bakanı Børge Brende iseülkenin bir polis devleti olmasını, her köşe başına bir polisin görev almasını halkın istemediğini hatırlattı. Bakan Brende şöyle devam etti: "Boko Haram ve IŞİD gibi büyük terör gruplarının saldırılarını durdurmalıyız Ayrıca bu gruplar korkuyu yaymaya çalışıyor ve dünyanın çeşitli yerlerine kendi adam ve sempatizanlarını gönderiyor."