Norveç’te 22 Temmuz 2011’de çoğunluğu gençlerden oluşan 77 kişiyi katleden Breivik’in, katliamda kullandığı malzemelerinin sergileneceği kaydedildi. Norveç Belediye ve Modernizasyon Bakanlığı'nın Breivik’in bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği bakanlık binalarında kurduğu ‘22 Temmuz Bilgilendirme Merkezi’nde, Breivik’in katliamda kullandığı sahte polis üniforması, ekipman bavulu, sahte polis kimliği ve bomba yüklediği Volkswagen Crafter marka aracın sergileneceği açıklandı.

Konuyla ilgili konuşan Norveç Belediye ve Modernizasyon Bakanı Jan Tore Sanner, 22 Temmuz katliamının acısının tazeliğini koruduğunu belirtti. Norveçli bakan, ülkenin yakın tarihinde gerçekleşen bu acı katliamı, insanlara samimi (açık) bir şekilde aktarılması gerektiğini savundu. Ayrıca hükümet binası çalışanlarına, Breivik’in katliamda kullandığı şeylerin sergileneceği konusunda herhangi bir bilgi verilmediği açıklandı.

Breivik katliam malzemeleri sergisine, başta katliam mağdurlarının avukatlığını yapan John Christian Elden ile beraber, mahkemede Brevik’in karşısında yer alan savcı Svein Holden ve Norveç halkı karşı çıktı.

Avukat Elden sergiye olan tepkisini, resmi twitter hesabından şu satırlarla gösterdi: "Başbakanlık binalarında Breivik Müzesi mi?. Hayır, teşekkürler...’’ Savcı Svein Holden ise, 22 Temmuz Breivik katliamı 4. yılı anma gününde, Breivik’in katliamda kullandığı şeylerin sergilenmesinin, katliam mağdurlarına daha fazla acılar yaşatacağını söyledi. Kameralara konuşan bazı Norveçliler ise, Breivik’e ait şeylerin sergilenmesinin, katliam mağdurları için zor olacağını söyledi.

22 Temmuz 2015’te açılacak sergi uzunluğu 17 metre olacak. Sergide, katliama ilişkin resimler, videolar, duruşmadan Breivik’e ait olan bazı kareler de gösterilecek. Sergide, kompozisyonlu bir şekilde Breivik’in başbakanlık binaları önüde düzenlediği bombalı saldırıdan, Utøya adasında yaptığı katliam yansıtılacak.