Norveç'te temmuz ayında dağdan inen aç kurtların birçok besili koyunu telef etmesine rağmen, Norveçlilerin ülke ormanlarında daha fazla kurt istediği kaydedildi. WWF-Norveç, Norveç Doğa Koruma Derneği ve Norveç Bizim Vahşi Hayvanlarımız Derneği ortaklaşa bir imza kampanyası düzenledi. Buna göre 10 bin Norveçli, daha fazla kurt istediklerine ilişkin imza attı.

Dernek yetkilleri, Norveç genelinde yılda 70 ila 80 arası kurt kaydı yapıldığı, kampanya ile bu sayıyı iki katına çıkartmayı hedeflediklerini belirtti. Yetkililer ayrıca, kurt ve yaşadıkları alanların daha fazla korunmaya ihtiyacı olduğu açıklandı. Kurt saldırılarından hemen sonra koalisyon ortağı Norveç İlerleme Partsi'nden (Frp) bazı politikacılar, bu tür kurtların vahşice saldırıda bulundukları için avlanmaları gerektiğini savunmuştu.

Geçtiğimiz haftalarda, dağdan inen aç kurt sürüsü Akershus'ta bulunan Kjepperud besi çifliğindeki 36 tane küçükbaş hayvana saldırmış, yaklaşık 30 tane koyunu öldürmüştü. Çevre halk, Oslo ve Akershus valiliklerine kurt avı iznine ilişkin başvurularda bulunmuş. Ancak valilikler, saldırının kurt avlanma bölgesi dışında olduğu gerekçesiyle avlanma başvurularını reddettiğini duyurmuştu.