Norveç'te bakıcı aile için sıra bekleyen çocuk ve gençlerin sayısında artış yaşandığı belirtildi. Norveçli NOVA araştırma şirketinin verilerine göre, 2003'te her bin Norveçli çocuk ve gençlerin 3'ü bakıcı aile sırası bekliyorken, bu sayının son 10 yıl içerisinde 3 katına çıktığı belirtili. 2013'te bu oran, 'her bin çocuktan 7'sinin bakıcı aile için sıra beklediği' şeklinde kaydedildi. Şu an bakıcı aileye muhtaç olan toplam çocuk ve genç sayısının 15 bin olduğu belirtildi. Bu sayının 270'ini etnik Norveçliler oluşturuyor.

Bazı anne-babasız Norveçliler, bakıcı aile için bekleme sırasının uzunluğuna ilişkin şikayette bulundu.Konuyla ilgili devlet televiyonuna konuşan (NRK) B.L. isimli 19 yaşındaki genç Norveçli, bakıcı aile için beklenilen sürenin uzun olmasının oldukça sıkıcı olduğu söyledi. Bakıcı aile bekleyen Norveçliler daha çok ebeveynlerini kaybeden, anne-babaları psikolojik sorun yaşayan ve uyuşturucu problemi olan çocuk ve gençlerden oluşuyor.

Yetkililer, ülke genelindeki bakıcı aile yetersizliği konusunda dert yakındı. Yetkililer, bakıcı aile yetersizliğinden dolayı sıra bekleyen her çocuk ve genci, her bakıcı aileye yerleştiremeyeceklerini söyledi. Ülke genelinde, bakıcı ailelere ihtiyaç olduğu bildirildi.

Daha önce bazı kurumlar, ülkedeki bakıcı aile sayısını arttırmak için sosyal medyada kampayalar başlatmıştı.