Norveç, bu yıl Brezilya'da düzenlenen '2015 Dünya İstihdam Şampiyonası'ndan iki altı madalyayla döndü.

19 Norveçlinin katıldığı şampiyonada, başkent Oslo'dan 22 yaşındaki genç Norveçli Jenny Marlen S. Fossan sağlık sektöründen, Trondheim şehrinden Martin Østnor ise asil metal branşından altın madalya kazanan isimler arasında yer aldı.

Jenny Marlen S. Fossan, ödül hakkında ne diyeceğini bilemediğini, kazananın kendisi olduğu anosunu duyar duymaz şoka girdiğini kaydetti. Madalyanın, kendisini bu branşta iyi olduğuna dair bir delil niteliğini taşıdığını söylen genç Norveçli, ''Çok çalıştım. Ödül, benim değişikliği sevdiğimi de gösteriyor. Çababım karşılığını aldım.'' dedi.

Martin Østnor ise altın madalyanın kendisi için çok büyük anlam taşıdığını aktardı. Ödülü kazananın ismin kendisi olacağını asla düşünmediğini bildiren Østnor, yarışma için oldukça efor harcadığını vurguladı. ''Bir düşünün, altın madalya kazandım.'' diyen genç Norveçli, kazandığı ödülün mesleğinde ne kadar kaliteli olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Brezilya'da düzenlenen '2015 Dünya İstihdam Şampiyonluğu'na 60 farklı ülkeden bin genç katıldı. Gençler, 50 farklı meslek dalında yarıştı.

Bu yıl Brezilya'da düzenlenen '2015 Dünya İstihdam Şampiyonluğu' 1950’den bu yana World Skills ve Euro Skills kurumları tarafından organize ediliyor. Şampiyonayla amaç, gençleri kendi mesleklerinde motive etmek ve geliştirmek. Norveç’in 1991’den bu yana katıldığı şampiyonaya bu yıl 60 farklı ülkeden bin genç katıldı. Meslek sahibi gençler berberlik, sağlık, medya tasarımı, eleketrik, aşçılık, araba tamirciliği, metal endüstrisi gibi mesleklerde hünerlerini sergiliyor.