Norveçli bir aile, sığınmacı olarak Norveç'e gelen Afgan bir gence kapılarını açtı. Norveç'e sığınmacı olarak 17 yaşında yerleşen Muhammed adlı Afganlı, Norveçli bakıcı ailesinden oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Daha önce çocuk esirgeme kurumunda pedegog olarak çalışan Reidun Johannessen, Muhammed ile Facebook aracılığı ile diyaloğa geçmiş. Özellikle ailesini kaybeden genç sığınmacıların pratik yardımdan çok, bakıma ihtiyacı olduklarını açıklayan Johannessen, Muhammed'in evlerine devamlı kalması konusunda oldukça uzun görüştüklerini belirtiyor.

Dagavisen gazetesine konuşan Reidun Johannessen, 17 ay gibi kısa sürede Norveççeyi öğrenen ve liseden dersler alan Muhammed'in derslerine de yardımcı olduğunun ifade ediyor. ''Evimde yeni bir toruna sahip oldum.'' diyen Johannessen, Afgan gencin son derece kibar olduğunu söylüyor. Ona göre Muhammed oldukça özel biri. Johannessen, Muhammed'in evlerinde istediği kadar kalabileceğini ve istediği eğitimi de alabileceğini açıklıyor.

Anne-babasını küçükken kaybeden Muhammed de Norveçli bakıcı ailesinden son derece memnun olduğunu belirtiyor. Aile aracılığı ile ihtiyacı olan herşeyi öğrendiğini, yeni bir anne, büyük anne ve erkek kardeşe sahip olduğunu kaydediyor. Muhammed, ilerleyen yıllarda yeterince para kazanıp ehliyet almayı hedefliyor.

Öte yandan, Başbakan Erna Solberg, hükümet olarak ilerleyen aylarda sığınmacı sayısını yükseltmeyi düşündüklerini açıkladı. Solberg 2015 kota miktarı hakında herhangi bir açıklamada bulunmazken, Adalet Bakanlığı sayıyı, 16 bin olarakduyurdu. Ağustos ayında Norveç'e toplam 8 bin 336 Suriye, Eritre ve Afgan vatandaşın sığınma talebinde bulunduğu kaydedildi. Sayının, 1990'dan beri en yüksek rakam olduğu belirtildi.