Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) Başkanı Armin Laschet RWTH Aachen Üniversitesi'ndeki not skandalından kurtulamıyor. Konuyla ilgili hakkında soruşturma olmadığı için hukuki anlamda sorun yaşamasa da skandalın siyasi boyutları Laschet’i etkilemeye devam ediyor.

Laschet, KRV CDU'da parti başkanlığına seçildiğinde adeta enkaz devralmış ve partiyi önemli bir noktaya getirmişti. Son zamanlarda CDU genel başkanı ve başbakan Angela Merkel'in halefinin tartışıldığı zamanda Laschet'in durumunun sık sık gündeme getirilmesi siyasi gözlemciler tarafından manidar bulunuyor.

Son olarak KRV Bilim ve Araştırma Bakanlığı KRV Yeşiller Partisi'nin önergesi üzerine konuyla ilgili RWTH Aachen Üniversitesi'nin bakanlığın konu ile ilgili sorularına verdiği cevaplarını açıkladı. Buna göre Laschet'in açıklamaları ile üniversitenin açıklamaları arasında çelişkiler mevcut. Açıklamalardaki çelişkilerden yola çıkan KRV Yeşiller Partisi imtihanları Laschet'in kontrol ettiğinden dahi şüpheli. üniversitede fahri olarak dersler veren politikacı imtihan kâğıtlarını kaybetmişti. Elindeki şahsi alınan notlara göre öğrencilere not verdiğini açıklamıştı.

Laschet 35 kişiye iyi notlar vermişti fakat imtihana giren öğrenci sayısının ise sadece 28 olduğu ortaya çıkmıştı.