Almanya'da 2000 yılından itibaren sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün bilinmeyen bir cinayet daha işlemiş olabileceği ileri sürüldü.

Kuzey Ren Vesfalya (KRV) eyalet milletvekili Dr. Joachim Stamp, NSU terör hücresine atfedilen cinayetlerin işlendiği noktalarının Almanya haritası üzerinde çizgilerle birleştirildiğinde örgütün logosunun ortaya çıktığını iddia eden Stamp, bu bulguya meclis araştırma komisyonunun çalışmaları esnasında ulaştıklarını açıkladı. Ancak NSU logosunun tam olabilmesi için Berlin yakınlarında bir noktanın eksik kaldığına dikkat çeken Hür Demokrat Partili (FDP) milletvekili, belki de NSU terör örgütü üyelerinin Berlin yakınlarında cinayet işlemiş olabileceğine ya da planlanmış olabileceğine ve bunun henüz ortaya çıkarılmamış olabileceğine dikkat çekti.

Bu gözlemlerinin boş bir saptama da olabileceğine dikkat çeken liberal siyasi, bu konuyu incelemesi için Neonazi cinayetleri davasının görüldüğü Münih Eyalet Yüksek Mahkemesini de durumdan haberdar ettiğini bildirdi. NSU terör örgütü üyelerinin iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunu yaptıkları da iddialar arasında yer alıyor.