Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde (OLG) görülen Neonazi cinayetleri davasının en az bir yıl daha süreceği öğrenildi. Konu hakkında basın bildirisi yayınlayan OLG basın dairesi, mahkemenin dava için 01.09.2016 tarihine kadarki randevu planını medyaya duyurdu.

Öte yandan dört haftalık yaz tatili arası verilen davaya, dünkü oturumla devam edildi. Duruşmada ifade veren bir taksi şoförü, Nasyonal Sosyalist Yerlatı (NSU) adlı terör örgütüne yönelik davanın baş sanığı Beate Zschaepe'yi 2011 Haziranında saklandıkları evden alıp tren istasyonuna götürdüğünü anlattı. Şoför, Zschaepe ile arabada 10 dakika beklediklerini ve daha sonra örgütün diğer iki üyesi Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'ı alıp eve tekrar geri götürdüğünü söyledi.

Neonazi cinayetleri davasında, örgütün üyeleri oldukları iddia edilen Mundlos ve Böhnhardt intihar etmiş ya da öldürülmüşlerdi. Zschaepe ise davada baş sanık olarak yargılanıyor. Ayrıca dört Neonazi de NSU terör örgütüne yardım etmekten dolayı yargılanıyor. NSU terör örgütünün sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişiyi öldürdüğü, iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunu yaptığı iddia ediliyor.