İki yılı aşkın süredir devam eden Neonazi cinayetleri davasının dünkü duruşmada bir ilk yaşandı. İlk defa bir duruşma, kapalı oturumla gerçekleşti. İç istihbarat adına 'Piatto' kod adıyla muhbirlik yapan Carsten S.'nin amiri ve Brandenburg Anayasayı Koruma Dairesi çalışanı N. G., şahit olarak dinlendi. Duruşmalara ifade vermeye gelen Neonaziler gibi pek çok soruya 'hatırlamıyorum' şeklinde cevap veren G., nihayetinde başhakimi de çileden çıkardı. Manfred Götzl, "Hazırlanmak, konu hakkında fikir yürütmek ve konum belirlemek de memurların görevlerindendir." şeklinde konuştu.

Sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yerlatı (NSU) adlı terör örgütünün üyeleri Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Beate Zschaepe'ye yakınlığı ile bilinen 'Piatto', daha önce verdiği ifadede üçlünün Güney Afrika’ya kaçma planlarından ve silah temin ettiklerinden haberdar olduğunu söylemişti. Duruşmaya tanınmayacak şekilde giren G., terör üçlüsünün silahları niçin temin ettiği sorusu da dahil olmak üzere sorulara çelişkili cevaplar verdi.

Daha sonra Ralf Wohhleben'in avukatının dilekçe vermesiyle hakimler duruşma salonunda gazeteci ve izleyicilerin çıkarılması kararı aldı ve böylece davada ilk kapalı oturum gerçekleşti. Duruşmada öğleden önce ise NSU üçlüsünün 2004 yılında tatil yaparken çektirdikleri resimler ele alındı. Duruşmanın ardından basın bildirisi yayınlayan müdahil avukatlardan Sebastian Scharmer, istihbarat memurunun bir şey hatırlayamamasını eleştirdi ve Brandenburg İç İstihbaratının mahkemeden 8 klasör dosya saklandığını savundu.