Baden-Württemberg (BW) Meclisi NSU Araştırma Komisyonu Başkanı Wolfgang Drexler, komisyon çalışmalarının 2016 eyalet seçimlerinden sonra da devam edeceğini söyledi.

Bir yerel gazeteye konuşan Sosyal Demokrat Partili siyasetçi, “Aslında NSU Araştırma Komisyonu çalışmalarının yasama dönemi sonuna kadar tamamlanacağını tahmin ediyorduk. Ancak çalışmalar devam ettikçe sürekli araştırılması gereken yeni bilgilere ulaşıyoruz. Bu nedenle hedeflendiği gibi acele edip yasama dönemi sonuna kadar çalışmaları tamamlamak yerine, hassas bir şekilde çalışıp yeni ortaya çıkan bilgilerin araştırılmasını tercih ediyoruz. Dolayısıyla komisyon çalışmalarının 2016 eyalet seçimlerinden sonra da devam etmesi gerekiyor.” dedi.

BW Meclisi Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Drexler, eyalet seçimlerinden önceki son meclis toplantısının 16 Şubat 2016 tarihinde yapılacağını hatırlattı ve bu toplantıda komisyonun meclise çalışmalarla ilgili bir rapor sunacağını belirtti.

Araştırma Komisyonu, NSU’nun eyaletteki bağlantılarının yanı sıra özellikle 2007 yılında Heilbronn’da öldürülen polis memuru Michele Kiesewetter cinayetini aydınlatmayı hedefliyor.