Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) aşırı sağcı terör örgütünün son kurbanı polis memuru Michele Kiesewetter’e yönelik saldırıyı araştıran polisin, ırkçı Ku-Klux-Klan örgütü ile irtibatlı olduğu ileri sürüldü.

Bu polisin, cinayetten tam altı yıl önce, 2001’de, bir polis memurunu ırkçı örgütün bir üyesi ile buluşturduğu belirtildi. Konu hakkında Südwest-Presse gazetesinde yer alan haberde cinayeti soruşturan polisin kardeşinin bu ırkçı örgüt içinde yüksek bir pozisyonda olduğu iddia edildi.

Polisin, 2013 yılında Stuttgart’da yanan bir aracın içinde ölen bir aşırı sağcının da daha öne ifadesini aldığı kaydedildi. Polis, bu aşırı sağcının intihar ettiğini tahmin ediyor. Araç içinde ölen 21 yaşındaki aşırı sağcının, Kieserwetter’i kimin öldürdüğünü bildiği iddia ediliyor.

Kiesewetter’in amiri olan iki komiserin de Ku-Klux-Klan üyesi olduğu daha önce ortaya çıkmıştı. Buna rağmen cinayetleri işlediği savunulan NSU örgütü ile bu ırkçı birlik arasında cinayetler konusunda bir bağ kurulamamıştı.

Öte yandan 2006 yılında NSU üyelerince öldürüldüğü savunulan Halit Yozgat’a yönelik saldırı günü olay mahalinde bulunan eski istihbaratçı Andreas Temme’nin o gün yaptığı telefon görüşmelerinin Hessen NSU komisyonuna verileceği bildirildi.

Temme’nin cinayetin işlendiği gün aşırı sağcı Benjamin G. ile yaptığı telefon görüşmelerinin içeriği Hessen İçişleri Bakanlığı talimatıyla polise verilmemişti.