ABD Başkanı Barack Obama, 'Anma Günü' dolayısıyla Virginia eyaletindeki Arlington Ulusal Mezarlığı’nda düzenlenen törende konuştu.

Savaşlarda hayatını kaybeden Amerikan ordu mensuplarının fedakarlıklarından bahseden Obama, Afganistan savaşının sona ermesinden sonraki ilk Anma Günü’nün Amerikalılar için daha bir anlamlı olduğunu dile getirdi.

Obama, “Bugün, 11 Eylül’de hayatını kaybeden ve Afganistan’da büyük fedakarlıklar yapan 2 bin 200 Amerikan vatanseveri dahil Amerikan hizmet personellerini anıyoruz.” dedi.

Amerikan halkının hayatını feda eden ordu mensuplarına borçlu olduğunu kaydeden Obama, “Bu hiçbir zaman tam olarak karşılığını veremeyeceğimiz bir borç. Aynı zamanda hiçbir zaman tam olarak karşılığını vermeyi denemekten vazgeçmeyeceğimiz bir borç.” şeklinde konuştu.

Obama geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine mezarlık içerisinde yer alan Meçhul Askerler Anıtı’na resmi tören eşliğinde çelenk bıraktı.

Anma Günü (Memorial Day), kapsamında her yıl Mayıs ayının son Pazartesi günü önceki savaşlarda hayatını kaybetmiş Amerikalı askerler anılıyor.