3 Mayıs’ta tüm dünyada kutlanan Dünya Basın Özgürlüğü Günü öncesinde ABD Başkanı Barack Obama Fatima Tlisova, Vietnamlı blog yazarı Dieu Cay ve Etiyopyalı gazeteci Lili Mengeşa ile görüştü.
 
Gazetecilerle görüşmesinde “Bugün bir kez daha, ülkemizde ve tüm dünyada meydana gelen cesaret verici hikayeleri, acımasızlıkları ve çağrıları anlatarak demokraside önemli bir rol oynayan özgür basının hayati derecedeki önemini teyit ediyoruz” açıklamasında bulunan Obama Fatima Tilisova hakkında şunları söyledi: “O, Kafkasya’daki askeri operasyonlar hakkında, insanların kaybolması ve yolsuzlukla ilgili haberler yaptı. Saldırıya uğradı, kaçırıldı ve işkence gördü. Şu anda “Amerika’nın Sesi” radyosunda çalışıyor. Kısa bir süre önce Boston davasıyla ilgili mahkeme duruşmaları ve Boston patlamaları hakkında haberler yaptı”. Obama ayrıca Tlisova’nın Karaçay-Çerkes’deki ailesine “En iyi dileklerimle. Çok cesur bir kızınız var” ifadesinin yer aldığı bir mesaj gönderdi.
 
Obama ile görüşmeden dönen Tlisova meslektaşlarına, devlet başkanı ile konuşmanın heyecan verici olduğunu, ancak daha önemlisinin ABD devlet başkanının Rusyalı gazeteciler hakkındaki ifadeleri olduğunu söyledi. Tlisova, “Gazeteci cinayetleri ve tutuklamalar, hedef alınan kişileri cezalandırmadan ziyade, bütün gazetecilere yönelik verilen mesaj anlamını taşıyor” dedi.