ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile IŞİD’le mücadelenin ele alındığı bir telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Obama’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile IŞİD’e karşı mücadelede devam eden işbirliğinin derinleştirilmesi, Irak’a güvenlik ve istikrar getirilmesi ve Suriye’deki çatışmalara siyasi çözüm sağlanması yönündeki ortak çabalar konusunda görüştüğü ifade edildi. Görüşmede Obama, Suruç’taki bombalı saldırı ve Ceylanpınar'da 2 polisin şehit olduğu olayı kınadı. Amerikan halkı adına kurbanların ailelerine taziyelerini sundu. İki lider, ülkelerinin terörle mücadelede birlik içinde olduklarını bir kez daha dile getirdi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Liderler ayrıca yabancı savaşçıların geçişini durdurma ve Türkiye’nin Suriye sınırında güvenliği sağlama yönünde işbirliğini arttırma çabalarını ele aldı. Başkan Obama, Türkiye’nin ulusal güvenliğine dair ABD’nin tahhüdünü bir kez daha teyit etti. Liderler bu ve diğer bölgesel meselelerde yakından çalışmaya devam etme konusunda fikir birliğine vardı.”