ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i arayarak Rusya, Fransa, Almanya ve Ukrayna arasında sürdürülen barış görüşmelerinden sonuç çıkmaması ve Rusya’nın Ukrayna’da saldırgan tutumunu sürdürmesi halinde daha fazla bedel ödeyeceği konusunda uyardı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusyalı mevkidaşını arayan Barack Obama görüşmede, Doğu Ukrayna’da artan şiddet olayları ve Rusya’nın ayrılıkçı gruplara verdiği desteği gündeme getirdi. ABD yönetiminin Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik desteğini yineledi.

Beyaz Saray'ın açıklamasında, “Başkan Obama, çatışmalar sebebiyle giderek artan sayıda insanın hayatını kaybetmesi ile Vladimir Putin’in barışçıl çözüme ulaşılması adına Rusya, Fransa, Almanya ve Ukrayna arasında sürdürülen görüşmeler vesilesiyle yakaladığı fırsatın önemine vurgu yaptı.” ifadelerini yer verildi.

Putin ile görüşmesinde Minsk anlaşmasındaki yükümlülüklere dikkat çeken Obama, mevcut tutumun sürdürülmesi halinde Rusya’nın daha fazla bedel ödeyeceği konusunda uyardı. Açıklamada, “Eğer Rusya, ayrılıkçıları desteklemek için askeri birlikler, silahlar ve para yardımları dahil Ukrayna’daki saldırgan eylemlerini sürdürürse ödeyeceği bedel artacak.” ifadeleri kullanıldı.