Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sabah erken saatlerde Belediye Başkanlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları ağırlayan Başkan Yaşar'ın koltuğuna 6. sınıf öğrencisi ve TUBİL Çocuk Halk Dansları Topluluğu dansçılarından olan Beril Sevda Altun oturdu.

23 Nisan’ın 95. yıldönümü kutlamasına Fethi Yaşar’ın yanı sıra Başkan yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, meclis üyeleri, birim müdürleri, çocuklar, aileler, öğretmenler, TUBİL Halk Dansları Topluluğu, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Başkan Yaşar, "95 yıl önce bugün hilafet ve padişahlık Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kaldırıldı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. Atatürk o günü siz çocuklara armağan etti. Dünyada hiçbir lider yoktur ki çocuklara, gençlere bayram hediye edebilsin. İşte bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsüdür. Çünkü sizler demokrasiye, meclise, bu ülkenin kalkınmasına ve doğru idare edilebilmesine sahip çıkacaksınız. Bizim Cumhuriyetimiz, 'Milletin iradesini millet kendi tayin edecektir' diyerek bize cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetidir. Bugün 95’inci yılını kutladığımız 23 Nisan ve Ulusal Egemenlik Bayramı kutlu olsun. Bu bayramı bizlere armağan eden Atatürk’e minnet borçluyuz, şükran borçluyuz ve onu rahmetle anıyoruz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun:" diye konuştu.

MİNİK BERİL, YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Kutlamanın ardından TUBİL Çocuk Halk Dansları Topluluğu dansçılarını ve Umut Koleji öğrencilerini makamında ağırlayan Yaşar, Tubil dansçısı Beril Sevda Altun’u makamına oturtarak, belediye başkanı yaptı.

6’ıncı sınıf öğrencisi olan Beril, "Bugün 23 Nisan’ın 95 yılını kutluyoruz. Atatürk Cumhuriyeti bize emanet etti. Bu yüzden Cumhuriyeti bizler yaşatacağız. Bayramımızı unutmayalım, unutturmayalım." dedi.

Çocuklarla ve yeni başkanla sohbet eden Başkan Yaşar ise Beril’e "Bugün belediye başkanısın, ne gibi hizmetler yapmak istersin?" diye sordu. Yetkileri doğrultusunda parkları daha da çoğaltmak istediğini söyleyen minik Beril, "Eğitime önem veririm. Kaliteli ve eğitimli insanların yetişmesi için uğraşırım. Sokak hayvanlarını korurum. Çünkü onlar bakıma muhtaç. Hayvanlara sahip çıkalım. Unutmayalım ki onlarda bir canlı." diye konuştu.

Ziyaretin sonunda, Yaşar’ın pastel boyadan yapılmış portresini Başkan Yaşar’a hediye eden öğrenciler, hatıra fotoğrafı çekildi.