ABD Başkanı Barack Obama’nın 'kişisel hesabım' olarak duyurduğu Twitter adresi, 5 saat içinde bir milyonu aşkın takipçiye ulaştı.

Obama’nın, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (President of the United States) ifadesinin kısaltması ‘POTUS’ şeklinde açtığı yeni hesabı kısa sürede büyük ilgi gördü. Obama sadece bir twit ile yaklaşık 800 bin takipçiye ulaştı. Attığı ilk twitinde "Merhaba Twitter! Ben Barack. Gerçekten! 6 yılda sonunda bana şahsi hesabımı verdiler" dedi. Obama’nın bu twiti 170 bin RT alarak Twitter tarihinin en çok RT alan twitleri arasına girdi.

ABD Başkanı, Twitter profilinde 'Kanlı Pazar'ın 50. yıl dönümünde Selma Kasabası’ndaki Edmund Pettus köprüsü üzerinde çekilen bir fotoğrafını kullandı. Beyaz Saray da Twitter adresi üzerinden Obama’nın Oval Ofis’te twit attığını gösteren bir fotoğraf paylaşarak yeni kişisel hesabı duyurdu.

Obama’nın eşi Michelle Obama’nın da FLOTUS (First Lady of the United States) kullanıcı adıyla bir hesabı bulunuyor. Ancak bu hesap, Beyaz Saray yetkililerince idare ediliyor. Michelle Obama’nın kişisel hesabı ise kendi ismini taşıyor. Obama’nın ‘POTUS’ kullanıcı adıyla kişisel hesap açması bu hesabın Obama’nın başkanlık süresinin sona ermesinin ardından Beyaz Saray yönetimine devredileceği yorumlarına neden oldu.

Söz konusu detayı farkeden ABD’nin eski Başkanı Bill Clinton, Başkan Obama’ya Twitter üzerinden “Bu kullanıcı adı ofiste mi kalacak” şeklinde bir soru sordu. Obama’nın bu twite cevabı hesabın Beyaz Saray’ın kontrolünde olduğu şeklinde oldu.